آزمایش لرزه نگاری انکساری (شکست مرزی)

ستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعالستاره غیر فعال
 

 

اکتشافات انکسار لرزه ای معمولاً برای تعیین ضخامت مواد سستی که در بالای سنگ بستر ( ضخامت لایه رویی) قرار گرفته اند و برای تعیین عمق سطح ایستابی مورد استفاده قرار میگیرد.

انکسار لرزه ای برای تعیین خصوصیات چهارچوب های زمین شناسی مطالعات آلوگی آبهای زیرزمینی و ارزیابی خطرات زمین شناسی و مطالعات باستان شناسی مورد استفاده قرار می گیرد. آزمایش های انکساری بر اساس زمان دریافتی حرکت زمین که توسط منبع ثبت شده تولید گشته در فواصل مختلف استوار شده است. اطلاعات بدست آمده از آزمایشهای انکساری شامل سریهای زمان در برابر مسافت است. این اطلاعات به صورت عمق سطح مشترک زیر سطح و سرعتی که در آن موج درون هر یک از لایه های زیر سطحی حرکت می کند. این سرعت ها توسط ثابت های فیزیکی که پارامترهای الاستیکی نامیده می شوند، کنترل می گردند

 

این روش با استفاده از چینش ژئوفون‌ها بر روی زمین سرعت عبور امواج را در لایه‌های مختلف زمین اندازه‌گیری میکند. در این روش موج پس از عبور از مرز بین دو لایه (سنگ/خاک) به گیرنده‌های چیده‌شده بر سطح زمین می‌رسد و با توجه به زمان‌رسید آنها و استخراج سرعت موج، به خصوصیات ساختگاه از جمله عمق لایه‌ها از جمله عمق سنگ بستر، جنس و سرعت لایه‌ها پی برده می‌شود. این روش بر مبنای این حقیقت که موج واحد با سرعت متفاوتی از مصالح متفاومت عبور می‌کند، عمل می‌کند. موج تراکمی (P) که در فاصله مشخصی از آرایه تولید می‌شود نسبت به موج برشی (S) با سرعت بیشتری حرکت می‌کند و متعاقبا زودتر دریافت می‌شود به همین جهت گاهی آن را موج اولیه می‌نامند. منبع تولید این موج می‌تواند ضربه عمودی پتک بر روی یک صفحه فولادین، تفنگ هوا و یا مواد منفجره باشد. موج برشی با سرعت کمتری نسبت به موج تراکمی دریافت می‌شود و از این رو آن را موج ثانوی نیز می‌نامند. این آزمایش بر اساس استاندارد ASTM D 5777 انجام می‌شود.

در ادامه تصاویر مربوط به آزمایش لرزه‌نگاری انکساری پروژه بندر عباس این شرکت ارائه شده است:

اطلاعات تماس


تهران، شهرک چیتگر شمالی، خیابان ارغوان 2 ، کوچه کاهه، پلاک ۱۹

تلفن: 44792876-021


موبایل: 09120627669

Search